En helg i stugan

Så fick jag då med mig ett par goda vänner upp till stugan utanför Burträsk. Det var längesen vi gjorde en sådan tripp tillsammans och nu har vi alltså bott tätt ihop från fredag till söndag. Många goda skratt har det blivit och nästan ingen sömn men vad gör väl det när man har roligt?

Ut i naturen på dagarna och pokerspel i stugan på kvällarna

På dagarna har vi varit utomhus mest hela tiden. Och i alla väder. Det regnade rejält en förmiddag då vi skulle ta oss ut med båten och meta. Men det nappade bra i regnet och vi hade fisk på grillen den kvällen. Underbart gott. När myggen blev för tokiga gick vi inomhus och roade oss med att spela poker till långt inpå småtimmarna. 

En helg i stugan

En dag stötte vi på en gammal älg som verkade mer eller mindre orädd. Det är lurigt med älgar. De kan verka lugna men plötsligt anfalla människor. Och de är väldigt stora när de kommer riktigt nära. Jag fick i alla fall fina bilder på den här tjuren som var godmodig och nyfiken. Han poserade en bra stund innan han gick åt andra hållet. Vi skildes åt som vänner. Det kan vara bra att veta till ett annat möte. Hoppas bara han minns mig då.

Fick sagolika bilder av Manlav

Vi lyckades också hitta en lav som är vanlig i norrländska gamla skogar, Manlav. Den ger en trolsk känsla där den hänger ner över grenarna. Ljuset silades vackert genom träden och fotona blev skarpa och stämningsfulla.

Förutom att vi är lite trötta har vi haft en underbart trevlig helg i stugan som vi planerar att göra om ganska snart. Jag måste bara komma ihåg att ta med mig mera goda kryddor som passar bra till fisk.